Xenon extra ljus

Xenon är något av de vanligaste alternativen till Halogenextraljus. Istället för gasen Halogen, så fungerar Xenon extraljus av Xenon som är en gas med effektiv antändning. När xenon passerar den den elektriska laddningen resulterar detta i att Xenon extraljus kan brännas mycket vitare än halogenlampor, vilket i sin tur sparar effektivitet och förbättrar sikt och synlighet. Xenon är vanligtvis ljusare än lysdioder och halogener, men de är också betydligt mer ömtåliga, samtidigt som de inte är lika hållbarasom lysdioder. Xenon extraljus måste bytas ut mycket oftare än lysdioder och med Xenon så finns det risker att lamporna förbrukas tidigare än traditionella halogenlampor.90W LED extraljus superslimmade patent - www.humanhabit.nu - YouTube

I längden så vinner ändå Xenon i jämförelse med halogen extraljus och beroende på färgtemperatur kan du välja en ljuskvalitet som passar dina önskemål. Med tiden kan dock dessa lampor emellertid börja brännas vid lägre eller högre temperaturer och ändra ljuskvaliteten innan de förbrukats helt. Vanligtvis så brukar tester av LED ljus visa att LED extraljus är ett rimligare val för både kortvarig och långvarig användning.Många väljer att uppgradera till xenon extraljus, men det är ändå väldigt många av dem som använder det, somsakta men säkert kommer att byta till led extraljus. Även om extraljus xenon är skarpare och tydligare än halogen, så är problem över tid oundvikligt. Skulle det vara så att du får tag i billiga xenon extraljus så kan det bli dyrt i längden. Om du har en stor budget och letar efter ett väldigt bra, menkortlivat extraljus, så bör du ta dig en extra titt på Xenon extraljus. Är du dock på jakt efter ett långvarigare alternativ, såär det rekommenderat att ta sig en titt på LED extraljus.

Vad är LED extraljus?

Då LED ännu inte är standard i bilindustrin får du som bilägare valmöjligheten att installera det på din bil. Detta kan du göra antingen själv eller på en verkstad. Det är lysdioder i lampan som avger ett starkt ljus utan en särskilt stor energiförbrukning och som avger lägre utsläpp. Ljus och el i bilindustrinhar idag blivit en viktig fråga och ett led i rätt riktning är användandet av LED. Ljus av typen LED har en långlivslängd och själva materialet i LED lampan har en driftlängd på upp till 100 000 timmar och strax över. Skälen till hur länge en LED lampa hållerär hur designen av lyktan ser ut och hur effektivt den avleder hetta Xenonkungen.se.

LED lampor är väldigt känsliga för värmeutveckling och detta kan reducera lampans livslängd med upp till 80%. Utvecklingen har gått framåt gällande tillverkandet av LED lamporna, vilket gör att de idag har en bättre design är vad de hade för bara ett par år sedan.Dioderna i LED lampor är en typ av ledare som skapar ljus när ström passerar genom den och fungerar bara när ström flyter i en riktning. Eftersom det krävs relativt lite ström för att lysa upp en lysdiod, så är energin som går från batteriet mindre än den energi som krävs för att driva exempelvisxenon eller Halogen.

LED extraljus pris

Många undrar om de ska köpa Extraljus led eller xenon. Det är än idag Halogen som ären majoritet på vägarna, men det är inte långt ifrån att LED börjar ta ikapp. Extraljus led har många fördelar när det jämförs med Xenon lampor. LED blir billigare och billigare minskar varje år, vilket gör att mångaväljer att uppgradera sina extraljus till LED. Tekniken i Led består av ett antal ljusemitterande dioder för att skicka elektricitet från bilen till ljus med betydligt högre effektivitet än Xenon och Halogen.Strömmen överförs från katod till anod som skickas genom ett halvledande material. Halvledaren avger sedan fotoner, som sedan lyser upp vägen framför bilen. Kom ihåg att värmen kan avgöra att livslängden på LED extraljusen blir längre eller lägre, dålysdioderna är känsliga för värme.